Трибинско документарни
програм


Књижевни програми - промоције јесу део академских активности Студентског културног центра Ниш и односе се пре свега на промоције одабраних писаних остварења уметника из целе земље са посебним освртом на младе неафирмисане писце из Ниша и околине. Овај аспект рада има традицију дугу скоро тридесет година и за то време публици је представљен изузетан број књига, уџбеника и публикација из различитих области науке, културе и уметности. Гордана Митић Живковић уредник је и водитељ овог дела програма а својим дугогодишњим искуством и темељним приступом, труди се представи оно што је најбоље и аутентично из свих области области писане речи.

Промоције одржавају се у сали СКЦ-а у Шуматовачкој, у Великој сали Универзитета у Нишу, и у анфитеатрима нишких факултета.

Поред промоција организују се и трибине и предавања у циљу представљања актуелних дешавања у области образовања, културе и уметности а циљ им је стварање прилике да млади људи и шира јавност уживо чују успешне културне ствараоце и стручњаке који доносе новине у својим областима. У живом контаку из прве руке, публика има простора да се информише, размењује идеје и на активан начин утиче на формирање културне и научне свести.

Ови програми замишљени су као додатак програмима формалног образовања Универзитета у Нишу и креирају се у складу са интересовањима студентске популације и новим тенденцијама у науци и уметности.