Вече рокенрола на промоцији књиге “Трагови у бескрају” Пеце Поповића

Вече рокенрола на промоцији књиге “Трагови у бескрају” Пеце Поповића

 

Двориште Универзитета је у понедељак увече било резервисано за ванвременску музику, извођаче. Промоција књиге “Трагови у бескрају” Петра Пеце Поповића  окупила је бројне Нишлије које су уживали у вечери рокенрола.

О књизи која је објединила приче о више од 70 имена највећих звезда из света музике говорио је аутор, као и професор Михајло Пантић књижевник и књижевни критичар. Пеца Поповић, како је рекао, у Ниш увек воли да дође, и ту се увек осећа као да се вратио кући.

“Осећам се увек дивно у Нишу, али и тужно јер сам први пут дошао у Ниш, а да нема мојих другова из младости. Нема Мике и Миње”, рекао је Поповић.

Током вечери он се и присећао тренутака из младости када је упознао ове легендарне Нишлије, али и много година сарадње и пријатељства. Управо је посебан део књиге и посвећен неким од великих имена из света музике које је однела корона – Бор Лалевић, Сања Илић, Драгољуб Ђуричић, Зафир Хаџиманов, Зоран Симјановић, као и Мика и Миња из Лутајућих срца.

Књига потврђује да рокенрол не умире, да одлазе само његове звезде. Нека од оних чије су приче нашле своје место међу корицама “Трагова у бескрају” су: Бади Холи, Морисон, Реј Чарлс, Ејми Вајнхаус, Витни Хјустон, Лу Рид, Боуви, Коен, Литл Ричард, Џо Кокер, Мајлк Џексон, Даворин Поповић, Маги Стефановић, Лаза Ристовски, Влада Дивљан, Арсен Дедић, Оливер Драгојевић, Зоран Модли, Ђорђе Балашевић.

Посебну атмосферу током разговора о књизи, али и животу, стварао је “The Wild Side band”, а на репертоару су биле нумере оних извођача о којима је Поповић писао у својој књизи.