Због могуће кише Сајам менталног здравља у холу Универзитета

Поводом Светског дана менталног здравља Психолошко саветовалиште за студенте Студентског културног центра Ниш у понедељак 11. октобра организује Сајам менталног здравља. Уместо у дворишту, због могуће кише Сајам ће бити одржан у холу Универзитета од 16 до 19 сати, а ове године тема је психолошки имунитет. 

Девети пут заредом волонтери Психолошког саветовалишта СКЦ-а организују Сајам менталног здравља. Ове године посебна пажња усмерена је ка развоју и очувању психолошког имунитета.

Питања којима ће се наши психолози посебно посветити су:

– Шта све може угрозити психолошки имунитет и шта је важно за његово очување?
– Какву улогу у заштити психолошког имунитета имају механизми одбране и на који начин се можемо лакше борити са стресом?
– Шта подразумева бригу о себи и како она доприноси психолошком имунитету?
– Који је значај уметности и креативности по питању менталног здравља?
– Шта су психолошко саветовање и психотерапија и како доприносе развоју психолошког имунитета?

Сајам је отворен за све заинтересоване, а улаз је бесплатан. Посетиоце на штандовима очекује пуно материјала и интерактивних тестова и задатака.

Овогодишњи сајам је нова прилика да се детаљније информишете и о томе где можете пронаћи психолошку подршку и како да, у тешким ситуацијама, будете подршка себи и другима.

Све детаље о самом догађају, као и информације о евентуалним изменама локације због временских прилика можете пронаћи на нашим сајтовима и Фејсбук страницама.

Добро нам дошли!