„МОЈ ЦИМЕР ЈЕ ОРАНГУТАН“ ВЕЧЕРАС ПРЕМИЈЕРНО У АКАДЕМСКОМ ПОЗОРИШТУ СКЦ НИШ

Представа „Мој цимер је орангутан“, у режији Душана Шчепихина, вечерас ће премијерно бити изведена у Академском позоришту СКЦ-а у 21 сат. Ово је прва од три премијере које су на репертоару позоришта у априлу.

„Мој цимер је орангутан“ је  дубоко емотивна и хумористична представа у копродукцији Академског позоришта СКЦ-а и Алпос театра. Прати животе два необична цимера, Елинга и Кјела, који су недавно отпуштени из психијатријске установе. Док покушавају да се прилагоде животу у свету изван зидова институције, њихова јединствена веза пролази кроз разне изазове и необичне ситуације. 

Представа истражује њихове унутрашње борбе, али и изузетну снагу њиховог пријатељства. Кроз духовите дијалоге, емотивне тренутке и неочекиване преокрете, представа нас води на путовање кроз људску суштину и сложеност, истовремено нас подсећајући на важност прихватања других и себе самих.

„Кроз ову представу, желео сам да истакнем универзалност људског искуства, док истовремено истражујемо специфичности Елинговог и Кјеловог света. Наша представа доноси живописне слике њихових свакодневних изазова, осветљавајући пут њиховог заједничког раста и сазревања. Ова прича није само о њиховом путовању, већ и о нашем сопственом путовању кроз живот, подсећајући нас на важност прихватања себе и других“, наводи редитељ Душан Шчепихин. 

Адаптација текста је по мотивима филма „Елинг“ и, како каже редитељ, извире из дубине људског ума, носећи са собом богатство емоција и слојева које ће вас несумњиво дирнути.

„Такође, кроз однос Елинга према својој мајци, желим да истакнем дубоку љубав и поштовање према мајчинској улози. Представа “Мој цимер је орангутан” је посвећена мојој мајци, али и свим мајкама које својом неизмерном љубављу и подршком обликују наше животе“, закључује Шчепихин.

У представи играју Петар Шчепихин, Душан Шчепихин, Анђелија Мировић, Милица Митић, Андрија Стојковић и Матија Десанчић. Прва реприза закана је за суботу, 6. април.

Иначе, осим ове, Академско позориште имаће још две премијере овог месеца. „Моје бивше, моји бивши“, у режији Жељка Еркића, рађена је копродукцији нашег позоришта и Театра 078 и биће премијерно изведена у четвртак 18. априла у Дому омладине у Бањалуци од 20 сати. Премијера представе „Чујеш ли, мама, мој вапај“ у режији Божидара Пешића, биће извдедена на камерној сцени Академског позоришта у петак   26. априла у 21 сат.