ОДЛУКА О ДОДЕЛИ НАГРАДА СА ОБРАЗЛОЖЕЊЕМ СТРУЧНОГ ЖИРИЈА 1. ФЕСТИВАЛА ДИПЛОМСКОГ ФИЛМА

ОДЛУКА О ДОДЕЛИ НАГРАДА СА ОБРАЗЛОЖЕЊЕМ

СТРУЧНОГ ЖИРИЈА 1. ФЕСТИВАЛА ДИПЛОМСКОГ ФИЛМА

У ОРГАНИЗАЦИЈИ СТУДЕНТСКОГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА НИШ

18-20. август 2021. године

 

Фестивал дипломског филма је већ у свом првом издању пронашао прави угао и пред публику донео релевантна остварења аутора којa представљају будућност нашег филма.

 

Надамо се да ће у својим будућим издањима фестивал постати регионални форум аутора и њихових ментора, те да ће нова лица и теме увести у кинематографију.

 

Награда Бронзана десетка додељује се филму Одлука ауторке Бранке Бешевић Гајић за изузетан допринос осветљавању важне друштвене теме и изванредан продукциони напор.

 

Сребрна десетка додељује се филму Пас и ветар ауторке Јоване Марковић која је овим филмом показала изузетну редитељску вештину, нарочито у раду са глумцима и употребу других ретко коришћених редитељски могућности. Уз наду да ће на следећем професионалном пројекту у комплекснијем сценарију бити у могућности да нам у потпуности открије свој таленат.

 

Златна десетка се додељује филму Близанци саткани од сна ауторског двојца Лее Вахрушев и Сеада Шаботића, као комплексном и комплетном ауторском филму који дубоко анализира психологију и карактере људи који су доживели губитак слободе. Филм је узбудљив, леп и поштен.

 

Све одлуке жири је донео једногласно.

 

у Нишу, 20.8.2021. године

 

Председник жирија

Милан Пеца Николић, редитељ

Чланови жирија

Горан Вукчевић, редитељ

Бобан Рајковић, редитељ