Музичка редакција


Од свог оснивања Студентски културни центар Ниш се бави организовањем квалитетних музичких дешавања чиме пружа нишкој публици могућност да ужива у музици великог броја домаћих и страних музичких стваралаца.

Музички програм је осмишљен тако да испуњава и едукативну и забавну функцију, и да одговара на потребе и жеље публике. Програм карактерише стилска и жанровска разноврсност са акцентом на високи уметнички ниво.

Највећи број концертних дешавања се организује у дворишту Универзитета у Нишу, много познатијем као двориште Бановине. Двориште је јединствено по специфичној акустици и атмосфери коју пружа сам простор. Зграда Бановине грађена је у неоренесансном стилу и постоји од 1887. године.

Током свих ових година пред бројном публиком наступали су култни југословенски бендови и групе из 80-тих, најбољи алтернативни бендови и извођачи из 90-тих, а од 2000-тих најактуелнији музичари српске сцене и из региона као и бројни афирмисани и неафирмисани нишки бендови и групе. Концерта сезона зависи од временских прилика и траје од пролећа до јесени, а за то време се сваке године организује око 20 музичких догађаја.

Уредник музичких програма је Миодраг Младеновић.