ПУНА САЛА И ДУГИ АПЛАУЗИ НА ПРЕМИЈЕРИ ПРЕДСТАВЕ „ПРОСИДБА И МЕДВЕД“

„Просидба и Медвед“, нова представа Академског позоришта Студентског културног центра Ниш, у режији Мета Јовановског, синоћ је премијерно изведена у Позоришту лутака. Због великог интересовања публике за претпремијеру и премијеру, из Академског наводе да би ускоро могли да поново заиграју на истој сцени.

Чeховљеве једночинке „Просидба“ и „Медвед“, преточене у једну представу, изазвале су велико интересовање нишких љубитеља театра и за претпремијеру, као и за премијерно извођење. Представа, за коју се тражила карта више, је била пропраћена смехом и дугим аплаузима публике.

Још од саме најаве да радимо нову представу по Чеховљевом тексту, а у режији великог Мета Јовановског интересовање публике је било велико. Судећи по коментарима и реакцијама после представе мислимо да нисмо изневерили њихово поверење“, наводе из Академског позоришта СКЦ Ниш.

Они наводе да је процес је био занимљив, динамичан и инспиративан:

Била је велика част и одговорност радити са глумцем попут Мета Јовановског, који је бард глумишта и професионалац који публици, али и младим глумцима, може много тога да понуди“.

“Просидба” и “Медвед”, шаљиве игре у једном чину Антона Павловича Чехова, пружају разнолике ликове – људе из народа, стамене, срчане, који се боре и залажу за себе, људе око себе и оно што имају.

Следеће играње је заказано је за 30. март на сцени Академског. Из позоришта и Студентског културног центра Ниш најављују могућност да због великог интересовања ускоро поново заиграју и у Позоришту лутака.

 

Иначе, у “Просидби” играју Урош Станковић/ Милан Стаменковић, Анђелија Мировић и Петар Шчепихин. У једночинки “Медвед” играју Анђела Андријевић / Петра Нешић, Игор Ивановски и Алекса Стојиљковић. Асистенти режије су Јулија Петковић и Александар Стевановић, а музику је радио Ђорђе Марковић.