Такмичење за Франкофону песму ове године, у онлајн формату

ТАКМИЧЕЊЕ ЗА ФРАНКОФОНУ ПЕСМУ ОВЕ ГОДИНЕ
У ОНЛАЈН ФОРМАТУ

У петак од 19 сати петнаест такмичара бориће се за титулу победника такмичења за Франкофону песму 2020. Овога пута ће, због епидемиолошке ситуације, ова музичка манифестација бити одржана на онлајн платформи, а сви који желе моћи ће да је прате на Фејсбук профилима Француског института и Студентског културног центра Ниш.
Овогодишње такмичење за Франкофону песму биће другачије него претхдоних година. Уместо са бине, талентовани певачи поздравиће публику са Фејсбук страна. Правила су иста као и претходних година – јуниори и сениори изабрали су своје омиљене нумере са франкофоног говорног подручја, а стручни жири изабраће најбоље међу њима.
Позивамо све љубитеље музике и француског језика да у петак буду са такмичарима и подрже их из својих домова, јер пандемија коронавируса не сме да нас спречи да у музици уживамо и да је славимо на мало другачији начин од оног на који смо навикли.
Подсетимо, сваке године у Србији, стотине певача-аматера између тринаест и двадесет осам година окуша своју срећу на Такмичењу за франкофону песму које организује Француски институт и Студентски Културни центар Ниш. После полуфинала у Новом Саду, Београду, Кладову и Нишу, ове године је финале требало да се одржи крајем марта, али је због епидемиолошке ситуације одложено.
Од самог почетка одржавања ове манифестације 2004. године, учествовало је више од 1000 младих који уче француски језик. Они наступају са једном песмом на француском језику, пред жиријем сачињеним од професионалаца из света музике и француског језика.
Француски институт у Србији и Студентски културни центар-Ниш партнерски такмичење за Франкофону песму организују партнерски, уз подршку Међународне организације Франкофоније, Амбасаде Републике Тунис и Амбасаде Канаде у Србији, Македонији и Црној Гори.