Финале такмичења за Франкофону песму 2019

Финале такмичења за Франкофону песму 2019

24. март 2019, 14:00
Нишко народно позориште
Улаз слободан!

 

Сваке године у Србији, стотине певача-аматера између тринаест и двадесет осам година окуша своју срећу на Такмичењу за франкофону песму које организују Француски Институт и Студентски Културни Центар Ниша. Од самог почетка одржавања ове манифестације 2004. године, учествовало је више од 1000 младих који уче француски језик. Они наступају са једном песмом на француском језику, пред жиријем сачињеним од професионалаца из света музике и француског језика. Полуфинала су отворена за све, породице, професоре и пријатеље учесника. Победнике, у категорији јуниора и сениора, очекују награде-боравак за две особе, у Египту и Тунису. Очекујемо вас!

  • Прва награда за сениоре: боравак за две особе у Египту и улазница за музички фестивал 2019 –  Ова награда је поклон Амбасаде Египта у Србији и туристичке агенције Мондорама.
  • Прва награда за јуниоре: боравак за две особе у Тунису и улазница за музички фестивал 2019 – Ова награда је поклон Амбасаде Републике Тунис у Србији

Француски институт у Србији и Студентски културни центар у Нишу организују партнерски Такмичење за франкофону песму, уз подршку Међународне организације Франкофоније, Амбасаде Републике Тунис, Амбасаде Арапске републике Египат, Амбасаде Канаде у Србији, Македонији и Црној Гори, туристичке агенције Мондорама и Амбасаде Либана у Србији.