Циклус вебинара “Уметност нема границе”

Факултет уметности Универзитета у Нишу и Студентски културни центар Ниш започели су  циклус вебинара “Уметност нема границе”.

Због тренутне ситуације са коронавирусум, пронашли смо начин да дођемо до вас, да на занимљив начин са вама делимо приче и знање уметника из различитих области. Дигитални разговори и предавања имају ту предност да сви људи, на којим год се континентима налазе, могу да буду у истом дигиталном простору, где физичка дистанца није препрека.

До сада смо реализовали два вебинара које су погледали хиљаде људи. Први је био посвећен графичком дизајну, а гост-домаћин била је др Јефимија Коцић, асистент Факултета уметности..

 

 

 

На другом смо погледали музички спектакл из Русије, а тема је била иновације у музичким пројектима. Тим поводом смо разговарали са Ирином Герсомовом, директорком и уметничком директорком Музичког центра Државне радио-телевизије Русије и директорком радија Орфеј и Фиркон фондације.

 

Позивамо вас данаредних недеља будете са нама, а наравно све информације можете пронаћи на фејсбук страницама СКЦ-а и Факултета уметности.