Представљена књига „Zvuk slobode – Novi talas u Ex YU“ Снежане Варде

Четири деценије Новог таласа на просторима бивше Југославије обележавамо новим издањем Студентског културног центра Ниш. „Zvuk slobode – Novi talas u Ex YU“, ауторке Снежане Варде, доноси „new wave“ успомене, интервјуе са бројним музичким легендама, као причу о рађању Новог таласа код нас и његовом опстанку до данас.



Књига је представљена Нишлијама 7. новембра, а поред ауторке су о њој и Новом таласу говорили музичар Иван Феце Фирчи, проф. мас. Александар Седлар, диригент и композитор и проф. мр Драган Томић, композитор.

Говорници су се сагласили да је „књига сведочанство једног времена, једне земље која више не постоји“. Навели су да је ауторка, да би прикупила грађу за књигу, пропутовала целу бившу Југославију и разговарала са музичарима који су били део Новог таласа, као и са музичким стручњацима.

Причи о овом жанру допринела је и публика својим питањима, коментарима и анегдотама, као и инспиративна атмосфера клуба Saloon 1995, где је промоција одржана. На крају вечери су изведене неке од култних песама овог правца, а за бубњевима је био управо Фирчи, некадашњи бубњар ЕКВ-а.

Они који желе да ово издање имају у својим кућним библиотекама, могу га купити у просторијама СКЦ Ниш сваког радног дана од 9 до 14 сати.