СКЦ Ниш и Национални музеј Херцеговина потписали уговор о сарадњи

СКЦ Ниш и Национални музеј Херцеговина потписали уговор о сарадњи – у Требињу изложба фотографија и концерт

Потписивањем Уговора о сарадњи, отварањем изложбе фотографија, а потом и концертом, прошле недеље је у Требињу озваничена сарадња Националног музеја Херцеговина и Студентског културног центра Ниш. Уговор су потписали директори ових установа – Ивана Грујић и др Предраг Јеленковић. 

Поводом и званичног почетка сарадње у музеју је отворена изложба фотографија “Сумрак”, проф. др Миљана Недељковића са Факултета уметности у Нишу. Приказане фотографије су избор из његовог најновијег циклуса фотографија “Снови”.



Након отварања изложбе професори Факултета уметности у Нишу проф. мр Игор Алексић и спец. Бојан Младеновић одржали су концерт “Ренесанса заборављеног Петра Стојановића”. Како су навели уметници, концерт је посвећен једном од најшколованијих српских композитора.

 

Иначе, сарадња је почела октобра прошле године, када је у Требињу насутпио Женски академски хор СКЦ Ниш. Седам месеци касније је и званично настављена, а према речима представника ових институција, планова за даљу сарадњу већ има. Грујићева је истакла да јој је посебно драго што су обе институције са југа, тачније из јужне Херцеговине и јужне Србије. Осим географских сличности, Требиње и Ниш деле још једну, можда мање познату, коју је истакао директор СКЦ Ниш – то је да је Цар Константин део свога живота провео у оба града.