Филму „АЛЕНКА“ Златна десетка 4. Фестивала дипломског филма СКЦ Ниш

Уз аплаузе и овације публике завршен је 4. по реду Фестивал дипломског филма у организацији СКЦ Ниш. Током три дана трајања фестивала публика је имала прилику да погледа 9 филмова у такмичарском делу, и два у ревијалном. Последње вечери фестивала додељене су и награде најбољима. О њима је одлучивао трочлани стручни жири – Милан Никодијевић, Драгана Мркић и Рок Радиша.

Милан Никодијевић, председник жирија

Према њиховој одлуци, прва награда фестивала – Златна десетка, додељена је филму „АЛЕНКА“, у режији Кристиана Бернарда Иргла, у продукцији Академије за гледалишче, филм ин телевизијо, Љубљана.
Сребрена десетка 4. фестивала дипломског филма припада филму „КО ЈЕ САД ТАЈ ИКА БАШИЋ“, у режији Тамаре Трнинић и Соње Ракић, у продукцији Академије уметности Нови Сад.
Бронзана десетка 4. фестивала дипломског филма припада анимираном филму „СНИМА СЕ“, у режији Федора Марића, у продукцији Академије умјетности у Бања Луци.
Награда Aуторски печат припада филму „ 30 или бесплатно“, у режији Дејана Ђурашиновићу, у продукцији Факултета за медије и комуникације у Београду.
После доделе награда најбољима, Фестивал дипломског филма је званично затворила глумица и чланица жирија Драгана Мркић.

Драгана Мркић и Дејан Ђурашиновић