ЧЕТИРИ НАГРАДЕ ЗА „КУЋИ“ НА ФЕСТИВАЛУ „КУЛИСА“ У КРАГУЈЕВЦУ

„Кући“, представа Академског позоришта СКЦ Ниш, је са фестивала аматерских позоришта у Крагујевцу донела чак четири награде. Фестивал „Кулиса“ одржан је минулог викенда у организацији СКЦ Крагујевац.

Награда за најбољу улогу, трећа награда за најбољу представу у целини и две награде жирија учесника – ансамбл представе „Кући“, Академског позоришта СКЦ Ниш, је после 8. „Кулисе“ богатији за још четири признања.

Награда за најбољу улогу на фестивалу припала је Анђели Андријевић, за улогу Тање Риђе у представи „Кући“.

„Због аутентичности и једноставности израза у извођењу изузетно тешког глумачког задатка, жири је донео одлуку да се награда за најбољу улогу додели Анђели Андријевић“, стоји у образложењу. 

Представа „Кући“ добила је трећу награду за најбољу представу у целини.

„Због преданог и посвећеног освајања драмског садржаја и ликова који, иако можда наизглед блиски годинама извођача и извођачица, ипак јесу несвакидашњи, као и временски, идеолшки и социјално удаљени од њих, а упркос тежини задатка, ансамбл ове представе је успешно испричао причу и изборио се са захтевним задацима, те је жири донео одлуку да се трећа награда за најбољу представу у целини додели представи –Кући-, Академског позоришта СКЦ Ниш“, навео је жири.

Признања за наш ансамбл стигле су и од жирија учесника.

Награду „Драгомир Бојанић Гидра“ за глумачку бравуру жири учесника доделио је Алекси Стојиљковићу за улогу „Синета“. Награду „Милева Жикић“ за глумачку бравуру жири учесника доделио је Милици Митић, за улогу „Близанчета“.

Иначе, другу награду за најбољу представу освојио је Глумачки атеље Дома културе из Чачка за представу „Ручни рад или Тајна једног писма“, а прву награду добио је  Драмски студио младих Градског позоришта Бечеј за представу „2:14“.